Vesti

Završene nasilne demonstracije u Prištini

U Prištini je završen protest Albanaca, pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji su se ispred sedišta kosovske vlade sukobili sa policijom, zbog dolaska šefa pregovaračkog tima Srbije Borka Stefanovića.

Nešto posle sukoba dvorište vlade Kosova napustilo je, uz pratnju policije, službeno vozilo vlade Srbije. U njemu se nije nalazio šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović. Za sada se ne zna da li se Stefanović i dalje nalazi u Vladi Kosova. U sukobu nekoliko stotina demonstranata i policije povređeno je najmanje sedmoro ljudi, a par demonstranata je privedeno. Povređeno je i nekoliko pripadnika kosovske policije. Sukob se dogodio nakon sto su pristalice pokreta Samoopredeljenje, predvođeni Aljbinom Kurtijem, pokušali da probiju kapiju dvorišta vlade, ali ih je u tome sprečila kosovska policija. Policija je upotrebila suzavac da bi rasturila Albance koji su  na zgradu vlade bacali flaše napunjene crvenom bojom, kamenice i druge predmete, a polomljena su stakla na više automobila kosovske vlade i kosovske policije. Demonstranti su uzvikivali parole:  ’Dole Srbija’, ’Ne pregovori, samo odlučivanje’, ’Dole Tačijeva vlada, dole Demokratska partija Kosova’. Protest pokreta na čijem se čelu nalazi Aljbin Kurti izmakao je kontroli u trenutku dok je u Prištini tekao razgovor šefa srpskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i zamenika kosovskog premijera Hajredina Kučija.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017