Vesti

U Leposaviću svečano otvorena sportska hala

Ministar za KiM Goran Bogdanović otvorio je danas u Leposaviću sportsku halu površine, čija je izgradnja finansirana sredstvima Nacionalnog investicionog plana.

Površina novootvorene sportske hale je 2. 303 m², a u njoj ima mesta za oko 1. 100 gledalaca.  Obraćajući se građanima u Leposaviću, Bogdanović je kazao da je Leposavić čekao decenijama na jedan ovakav moderan sportski objekat i da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže na Kosovu i Metohiji ne samo na severu već i u drugim delovima pokrajine.  ’Gradićemo i tamo sportske hale, obdaništa, škole, puteve, u toku je izgradnja dve sportske hale u Prilužju i Kosovu Polju, gradimo oko 50 stanova južno od reke Ibar, zatim tri obdaništa i sve to pokazuje rešenost Vlade Republike Srbije da ulaže u ovaj prostor i da ga se neće odreći’, rekao je Bogdanović. Ministar je kosovskim Albancima poručio da je ’bilo dosta trvenja, sukoba, i da je došlo vreme da se svi problemi rešavaju mirnim putem i kompromisom’. ’Na pravom smo putu da tako nešto i učinimo’, ocenio je on. Sportsku halu koju je ministar Bogdanović svečano otvorio, osveštao je episkop raško prizrenski Teodosije. Revijalnu utakmicu u novootvorenoj hali su odigrale rukometašice Crvene Zvezde iz Beograda i rukometašice Sočanice.  U Leposaviću se danas proslavlja gradska slava Sveti Vasilije Ostroški i tim povodom je u gradu priređen bogat kulturno-metnički i sportski program, javlja Kontakt plus radio.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017