Vesti

G. Bogdanović: Stefanovićeva poseta je radna

Ministar za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanović, smatra da poseta šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića Prištini ne predstavlja priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima poseta Borka Stefanovića Prištini je radna poseta i prilika da se pokaže međunarodnoj zajednici da Albanci i Srbi mogu razgovarati bez posredstva međunarodog faktora, javlja Kontakt plus radio. “Ovo je prilika da se pokaže međunarodnoj zajednici, ali i Srbima i Albancima, da možemo da razgovaramo bez posredovanja međunarodne zajednice’, rekao je Bogdanović i poručio „svima koji su skeptični, ili su nezadovoljni Stefanovićevom posetom da to nije ni direktno ni indirektvno priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije“. “Poseta je nastavak dijaloga i mi smo pozvali Editu Tahiri da poseti Beograd, uvek je dobrodošla, kao što i Srbi treba da budu dobrodošli u Prištinu’, rekao je on. Bogdanović danas boravi u Leposaviću, na severu pokrajine, gde je prisustvovao otvaranju sportske hale.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017