Vesti

U Prištini protest zbog dolaska Stefanovića

U Prištini ispred zgrade Vlade Kosova nekoliko stotina demontstranata protestuje zbog dolaska šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića.

Kako javlja novinar KIM radija sa lica mesta, demonstranti su bacili posude sa crvenom bojom ispred Vlade Kosova, a i razbijeno je nekoliko vozila kosovske Vlade i EULEKS policije. Takođe je došlo do manjih sukoba demonstranata sa specijalnim jedinicama policije koja pokušava da demonstrante udalji od ulazne kapije Vlade. U pravcu zgrade Vlade demonstranti bacaju kamenice zbog čega je neizvesno da li će se šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović obratiti novinarima.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017