Vesti

Stefanovića na Kosovu dočekao manji protest i stiropor

Na automobil u kojem je bio šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović, na izlasku iz Prištine prema selu Čaglavica bačena je kutija stiropora, iz kamiona koji je bio parkiran pored puta.

Oko zgrade kosovske vlade okupljene su, u manjem broju, pristalice opozicionog pokreta ’Samoopredeljenje’, koji protestuju zbog dolaska Stefanovića u Prištinu, javlja Tanjug. Incident je potvrđen i u kosovskoj policiji, čija su vozila bila u pratnji automobila Stefanovića. Prema navodima policije, izdat je nalog jedinicama na terenu da osoba koja je bacila stiropor sa kamiona i vlasnik tog vozila budu privedeni. Stefanović, koji je po dolasku u Prištinu imao kraći razgovor u američkoj amabasadi, sa saradnicima je otišao u Laplje selo, gde je razgovarao sa političkim predstavnicima Srba. Nakon toga šef srpskog pregovaračkog tima je otišao u Prištinu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017