Vesti

H. Tači: Stefanovićeva poseta pravno priznanje nezavisnosti

Premijer Kosova Hašim Tači je izjavio za Radio KIM da je dijalog oličenje evropskih vrednosti koji je pokrenut u cilju poboljšanja dobrosusedskih odnosa.

On je kazao da današnja poseta Borka Stefanovića, šefa srpskog pregovaračkog tima Prištini predstavlja srpsko pravno priznanje kosovske nezavisnosti. ’Službena poseta srpskih zvaničnika predstavlja novi početak odnosa između dveju republika. Mislim da je to jedan novi početak i pravno priznanje Kosova od strane Srbije. Moguće je da će u budućnosti češće dolaziti do poseta kosovskih zvaničnika Beogradu. Ovo su napori koje naše dve zemlje čine zarad dobrosusedske saradnje. Želimo da približimo stavove i pripojimo se NATO-u i EU“, kazao je Tači. Tači je kazao da daje punu podršku međunaronim institucijma koje se bave jačanjem vladavine prva. „Mi nemamo ništa da krijemo. Obećavam veoma blisku saradnju pravosudnih organa i dajem jaku podršku Međunarodnim istražnim organima“, kazao je premijer Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017