Vesti

Fatmir Ljimaj pozvan na sud

Bivši ministar transporta i Pošte Fatmir Ljimaj pozvan da se pojavi u Specijalnom tužilaštvu 22. maja da bi dao izjavu u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Ljimaj je sada poslanik u Skupštini Kosova i od hapšenja ga štiti poslanički imunitet. ’Ljimaj je pozvan da se pojavi u Tužilaštvu u sledeći petak pošto je osumnjičen da je počinio ratne zločine’, izjavio je šef kancelarije za odnose sa javnošću Nikolas Hoton, prenosi B92. On nije dao više detalja oko ovog poziva, ali izvori iz ove misije su objasnili da je poziv uputio tužilac misije Maurizio Salustro, koji vodi slučaj ratnih zločina u Klečki. Pored Ljimaja, protiv koga EULEKS vodi istragu i za korupciju, za ratne zločine počinjene nad Srbima u selu Klečka, tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine, osumnjičeno je još 10 osoba. Svi oni su uhapšeni i nalaze se ili u kućnom ili istražnom pritvoru, osim Ljimaja koga od hapšenja štiti poslanički imunitet.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017