Vesti

Prištinska štampa: Istorijski korak poseta Stefanovića Kosovu

Kosovo i Srbija učiniće danas istorijski korak jer će se, prvi put posle proglašenja nezavisnosti Kosova, uspostaviti direktan kontakt njihovih predstavnika, bez posredovanja međunarodnog faktora, piše danas Koha Ditore, povodom dolaska u Prištinu šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući izjavio je da sa Stefanovićem neće razgovarati o pitanjima vezanim za dijalog, jer će o njima biti reči u Stefanovićevom susretu sa šeficom prištinske delegacije u dijalogu Editom Tahiri. Kući nije precizirao teme razgovora, ali je ocenio da je ’Stefanovićeva poseta deo njegove radoznalosti da poseti Prištinu’. Zeri danas piše da predstavnici kosovske skupštine, kao i opozicija nemaju razloga da se sretnu sa Stefanovićem, jer kako ocenjuju, on nije visoki politički funkcioner. Oni, prema pisanju lista, smatraju da ovom posetom Beograd hoće pred međunarodnom zajednicom da pokaže svoju konstruktivnost. ’Realno, on ne predstavlja nivo kojeg bi trebalo da primi predsednik Skupštine’, izjavio je predsednik kosovskog parlamenta Jakup Krasnići. Epora e Re citira reči predsednika Srbije Borisa Tadića koji je rekao da Stefanovićeva poseta može doprineti dijalogu Beograda i Prištine.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017