Vesti

O. Ivanović: ’Odlazak u Prištinu dobar potez’

Državni sekretar ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović posetu Borka Stefanovića Kosovu ocenio kao ’inteligentno smišljenu inicijativu’.

Upitan kakva je priroda ove posete, Ivanović je kazao da je i sam Stefanović odlazak u Prištinu nazvao radnom posetom.  ’Probio je led i u svakom slučaju, to jedna vrlo inteligentno smišljena inicijativa koja treba da pokaže i širinu Srbije u tom pogledu, kao i našu spremnost da odemo tamo’, rekao je Ivanović u ’Kažiprstu’ B92. Radna poseta, kako je naveo, znači da će imati sastanke koji bi trebalo da dovedu do boljeg međusobnog razumevanja. ’Ovo je prilika da se bolje razumeju, da razgovaraju bez posrednika na jedan prilično neformalana način’, objasnio je Ivanović. Prema njegovim rečima, izbegavanje kontakta i pokušaj da se ’svako drži u svom dvorištu’ nije rešenje na duže staze, već samo održava tenzije i to je Borislav Stefanović inteligentno zaključio. ’Dobro je da je ta ideja došla na sto i da je on odlučio da je isproba sam, a time što je otišao tamo pokazao je da se ne plaši da s njima razgovora bez stranaca ili predstavnika Evropske unije’, ocenio je Ivanović.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017