Vesti

Pretučeni starci iz Brestovika kod Peći

Stariji bračni par kosovskih Srba napadnut je i povređen rano jutros kada su u njihovu kuću u selu Brestovik kod Peći upale naoružane osobe. Policija u Peći istražuje slučaj za koji tvrdi da nije etnički motivisan.

Maskirani napadači pokušali su da opljačkaju starce i tom prilikom naneli im telesne povrede, saznaje KIM radio. Krsto (75) i Stana Džavrić (70) pregledani su u pećkoj bolnici ali su potom primljeni i u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice gde im je ponovo ukazana lekarska pomoć. Prema rečima dežurnog lekara Stana Džavrić je zadržana na lečenju na maksiofacijalnoj hirurgiji. “Njoj su vidljive povrede glave, ali još uvek nije dijagnostifikovano o kakvim se povredama glave radi. Ima otok na levom oku’, rekao je dežurni lekar koji je želeo da ostane anoniman. Prema njegovim rečima, Krsto Džavrić je odbio da ostane u bolnici. “On je odbio hospitalizaciju, ali su mu prilikom pregleda ustanovljena nagnječenja u predelu grudnog koša. Nema preloma, ali ima povrede na glavi, u predelu čela i nosa. Unutrašnih povreda takođe nema’. Dežurni policajac iz policijske stanice u Peći Dževat Ibraj potvrdio je da se napad na dvoje staraca dogodio oko 2h posle ponoći. Po prijavi žrtava, policijska patrola je otišla na mesto događaja. “U kuću Krsta i Stane Džavrić ušle su dve naouržane i maskirane osobe. Saznali smo da su napadači ušli kroz prozor i od Krsta i Stane tražili novac upotrebivši silu. Za napad su koristili najmanje jedan pištolj. Tom prilikom su uzeli jedan telefon. ’ Odmah po dolasku policije Džavrići su prebačeni u pećku bolnicu. “Žrtve napada su prebačene u pećku bolnicu gde im je pružena pomoć i ustanovljene lake telesne povrede. Posle pregleda oni su pušteni na kućno lečenje. Povrede su im nanete kundakom pištolja’, kaže Ibraj. Na mesto događaja su izašle regionalna i specijalna operativna jedinica. Ibraj kaže da je obavljena istraga  i razgovori sa svedocima događaja. “Istražna policija je i dalje na terenu gde prikuplja informacije vezane za ovaj incident. Za sada nisu su poznati osumnjičeni’. Policijska podstanica Vitomirice je povećala patrole u ovom regionu. Prema oceni policije u Peći, slučaj nije etnički motivisan, već se radi o materijalnoj koristi i okarakterisan je kao pokušaj razbojništva. U selu Brestovik živi oko 40 Srba, a Džavrići su se u ovo metohijsko selo vratili pre pet godina.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017