Vesti

A. Vlasi: Ideja o podeli Kosova priziva rat

Bivši komunistički funkcioner u SFRJ, a sada advokat u Prištini Azem Vlasi ocenio je da Srbiji nije pametno da opciju podele Kosova ili razmene teritorija drži otvorenom, jer je to ’otvaranje Pandorine kutije’.

’Geopolitička karta ovih prostora posle raspada Jugoslavije je završena. Svaki pokušaj dovođenja u pitanje sadašnjih granica novih država, pa i Kosova, jeste prizivanje rata’, ocenio je Vlasi u intervjuu za beogradski list Pravda. On smatra da dok vlast u Beogradu odražava zabludu pred svojom i međunarodnom javnošću da status Kosova nije rešem i dok vlast razgovara sa predstavnicima ’srpske južne pokrajine’, od započetog dijaloga neće biti značajnih rezultata, jer je ’to neka farsa od dijaloga’, prenosi FoNet.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017