Vesti

Fernando Đentilini sa kosovskim zvaničnicima

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Fernando Đentilini sastaće se odvojeno sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, predsedstavnicima Vlade i predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem.

Nakon sastanka u zgradi vlade, Đentilini i premijer Kosova Hašim Tači će se obratiti novinarima. Fernando Đentilini izabran je prošle nedelje za specijalnog predstavnika EU na Kosovu. Đentilini je na tom mestu zamenio Pitera Fejta kome je mandat istekao 30. aprila. Đentilini trenutno radi i kao viši savetnik za Zapadni Balkan u Evropskoj diplomatskoj službi i deo je tima koji radi na dijalogu Beograda i Prištine. Pre nego što je prešao u EU, Đentilini je bio civilni predstavnik NATO-a u Avganistanu, a 2004. služio je kao specijalni predstavnik visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijara Solane na Kosovu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017