Vesti

Š. Hadži: Škola u Restelici bila zatvorena zbog hladnog vremena

Zamenik direktora osnovne škole u Restelici na Gori Šaban Hadži koji radi po sistemu MONT-a demantovao je navode Misima Hodže, vršioca dužnosti direktora škole koja radi po sistemu Republike Srbije da je školski objekat juče bio zatvoren zbog praznika “Hodžindan”.

U školi u Restelici nastava se, u odvojenim odeljenjima, odvija po planu i programu i Vlade Kosova i Vlade Srbije. U pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju Šaban Hadži, direktor škole “Restelica’, koja radi po planu i programu kosovskog Ministarstva prosvete naveo je da je škola juče bila zatvorena zbog hladnog vremena, a ne zbog “Hodžindana’, kako je dan ranije KIM radiju izjavio Misin Hodža direktor škole “22. decembar’ koja nastavu odvija na srpskom.  “Nekoliko dana unazad, u OŠ “Restelica’ u Restelici nastava se ili ne odvija ili se odvija sa skraćenim časovima zbog nedostatka ogrevnog materijala, a i grejna sezona je već odavno prošla. Zbog toga smo prinuđeni da skratimo nastavu i strogo vodimo računa koliko gubimo od nastave. To ćemo nadoknaditi  radnim subotama ili na neki drugi način’, navedeno je u pisanoj izjavi Šabana Hadžija. U izjavi se dodaje da se “Hodžindan’ ne nalazi u zvaničnom kalendaru MONT-a i da stoga nikako nije mogao biti razlog neodvijanja nastave.  “Škola nije radila zbog nepodnošljivih vremenskih prilika, a tog dana je bilo posebno hladno tako da nije bilo ni minimuma uslova za rad’. Takođe Šaban Hadži navodi da je odvijanje nastave na srpskom, političko pitanje koje bi trebalo rešiti u pregovorima.  U pisanoj izjavi izneto je niz uvreda na račun Misina Hodže i drugih radnika škole koji nastavu obavljaju po nastavnom planu Republike Srbije, koje KIM radio nije želeo da objavi.  Goranski učenici Osnovne škole „22. decembar“ u Restelici juče nisu bili u mogućnosti da izvode nastavu, jer je škola bila zaključana.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017