Vesti

KPS policija oduzima dokumenta izdata od strane MUP-a Srbije

Dejanu Mitiću iz Čaglavice jutros je KPS policija oduzela vozačku dozvolu izdatu od strane MUP-a Srbije, zbog sumnje da se radi o falsifikatu. Bajram Redžepi tvrdi da se dokumenta sa naznakom PU Priština izdata u Srbiji, smatraju ilegalnim.

U rutinskoj kontroli u blizini Vučitrna, jedan od pripadnika KPS policije nakon što je pogledao dokumentaciju oduzeo je vozačku dozvolu Dejanu Mitiću, uz obrazloženje da je dozvola falsifikovana, jer na njoj piše da je izdata od strane Policijske uprave u Prištini. „To je nova vozačka dozvola izdata u januaru mesecu, ja sam sa tom dozvolom nekoliko puta prešao administrativni prelaz Merdare. Policija u Gračanici me je nedavno zaustavila, platio sam kaznu za prekoračenje brzine, ali niko mi nije rekao da je moja dozvola falsifikovana“, kazao je Mitić u izjavi za Radio KIM. Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi je za Radio KIM kazao da građani Kosova ne smeju imati dokumentaciju na kojoj piše Policjska uprava Priština, jer se takva dokumentacija smatra ilegalnom. „Sve što se izdaje u Srbiji sa nazivom grada Kosova je ilegalno, tako da KPS policija ima prava da oduzme takvu dokumentaciju“, istakao je Redžepi. U EULEKS-u nemaju stav u vezi toga da li KPS ima pravo da oduzima dokumenta izdata od strane MUP-a Srbije. Portparol misije Irina Gudeljević KIM radiju je kazala da je „to pitanje za KPS policiju“.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017