Vesti

Prištinska štampa o Stefanovićevoj poseti

Zamenik premijera Kosova, Hajredin Kući, izjavio je da će sutra u svom kabinetu primiti šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića za koga će biti priređen državni doček, prenela je danas ’Koha ditore’.

Štampa u Prištini opširno i na prvim stranama najavljuje posetu Stefanovića, ističući da će to biti prva poseta nekog zvaničnika Srbije kosovskim institucijama nakon što su one jednostrano proglasile nezavisnost. ’Više od tri godine posle proglašenja nezavisnosti jedan srpski zvaničnik je u poseti kosovskim državnim institucijama’, piše ’Koha ditore’, dok list ’Zeri’ navodi da Stefanović ’dolazi u Prištinu praznih ruku i u privatnu posetu’. ’Koha ditore’ tvrdi da je Stefanović juče popodne zatražio dozvolu za posetu i da mu je Kući pozitino odgovorio. ’Zamišljeno je da se sastane sa nama i sa opozicijom. Primiću ga u svojoj kancelariji’, rekao je za ’Koha Ditore’ Kući, dodajući da je zahtev Stefanovića da mu se odobri poseta stigao. ’Obećao sam da ću mu pozitivno odgovoriti’, dodao je on. Stefanović neće imati posete u Skupštini Kosova, navodi list i citira predsednika skupštine Jakupa Krasnićija da zvaničnik iz Beograda može da se sastane sa vladinim zvaničnicima, ali ne i u skupštini. “U principu, ne mislim da je, pametno da ima sastanke i u skupštini’, rekao je Krasnići. List ’Zeri’ prenosi da Stefanović dolazi sam na Kosovo, privatnim automobilom, bez ikakvog obezbeđenja i bez pratnje, te da iz njegovog kabineta saznaje da ovo nije zvanična državna poseta, preneo je FoNet.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017