Vesti

Ministastvo za KiM obezbedilo humanitarnu pomoć za ugorožene

Opštinske organizacije Crvenog krsta na Kosovu započele su distribuciju 7. 692 humanitarnih paketa hrane i isto toliko paketa higijene, koji su obezbeđeni sredstvima Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Za ove namene Ministarstvo je u decembru 2010. godine doniralo sredstva Crvenom krstu Srbije u iznosu od skoro 38 miliona dinara. Prema zvaničnim podacima pokrajnske organizacije Crvenog krsta Kosova i Metohije na teritoriji Pokrajine živi 7. 246 porodica u stalnom stanju potrebe za humanitarnom pomoći. „Navedeni broj porodica biće obuhvaćen raspodelom, a obuhvata sledeće kategorije: socijalno ugrožena lica, interno raseljena lica unutar Kosova i Metohije, povratničke zajednice, kao i porodice otetih i nestalih“, navodi se u saopštenju Ministarstva za KiM. U okviru obezbeđene količine humanitarnih paketa, 446 paketa hrane i higijene određeno je za rezerve. „Imajući u vidu tešku situaciju na u Pokrajini, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju će se, kao i do sada, truditi da maksimalno izađe u susret potrebama ugroženog stanovništva i zalagati se za poboljšanje uslova za život i stvaranje povoljnije klime za realizaciju privrednih aktivnosti, kroz socijalna davanja, pomoć na terenu i donacije. “

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017