Vesti

Savet bezbednosti UN sutra o Kosovu

Savet bezbednosti UN razmotriće sutra razvoj događaja na Kosovu, a očekuje se da bude reči i o inicijativi Srbije za pokretanje istrage pod okriljem SB povodom optužbi o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji 1999.

Inicijativa Srbije za pokretanje istrage o navodima o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji 1999. nije uvrštena u dnevni red sutrašnje sednice Saveta bezbednosti, ali ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, koji će učestvovati na sednici, očekuje da će i o tome biti reči. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je u izveštaju koji će biti predstavljen na sednici SB ocenio je da je potrebna ’temeljna, nepristrasna i nezavisna istraga o ozbiljnim optužbama (o trgovini organima) uz snažan program zaštite svedoka i uz punu saradnju svih relevantnih činilaca’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017