Vesti

Bogdanović: Moguće postići kompromisno rešenje

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović smatra da su dosadašnje tri runde pregovora između Beograda i Prištine pokazale da je moguće doći do kompromisnog rešenja koje bi moglo da zadovolji obe strane.

Bogdanović je rekao da bi tim kompromisnim rešenjem bili rešeni svakodnevni problemi ljudi na Kosovu i Metohiji, kao što su struja, telekomunikacije, sloboda kretanja i povratak. On je, gostujući na Televiziji ’Pink’, ocenio da su pregovori ohrabrujući ali teški, i da će biti dugotrajni, a da je svaka tema, koja je kandidovana, politička i vezana za status Kosova i Metohije. Uptan da li je pravi trenutak da šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović ode u Prištinu i susretne se sa kosmetskim političarima, Bogdanović je odgovorio potvrdno - da je to dobar potez, kojim se pokazuje pragmatičnost i volja Srbije da je spremna na kompromis. Komentarišući vest da je misija EULEKS-a formirala posebnu radnu grupu za sever Kosova koja će se boriti protiv organizovanog kriminala, Bogdanović je rekao da kriminal postoji i na severu Kosovu i Metohije, ali ništa više i ništa manje nego u ostatku Kosova ili Srbije, izrazivši podršku suzbijanju svih vidova kriminala. ’Njihova strategija ili njihova misija ima apsolutnu podršku što se tiče suzbijanja kriminala, ne samo na severu Kosova i Metohije, nego na bilo kom delu teritorije Kosova i Metohije’, dodao je Bogdanović. Bogdanović je najavio da će se i ove godine nastaviti ulaganja u Kosovo i da se ravnomerno raspoređuju sredstva južno i severno od Ibra kako bi se obezbedili adekvatni putevi, kanalizacija, voda za piće, stanovi i najavio izgradnju obdaništa, škola i domova zdravlja.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017