Vesti

Borko Stefanović sutra stiže na Kosovo

Šef pregovaračkog tima Srbije u dijalogu Beograda i Prištine Borislav Stefanović boraviće sutra na Kosovu i Metohiji, gde će se sastati sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri, liderima kosovskih Albanaca i predstavnicima srpske zajednice na KiM na severu i južno od Ibra, a biće gost i na kosovskoj televiziji, preneli su prištinski mediji.

Poseta, organizovana uz saglasnost kosovske vlade, deo je priprema za četvrtu rundu pregovora dve delegacije, koja se očekuje kasnije ovog meseca. Uoči odlaska na KiM Stefanović je izjavio da je s obzirom na broj problema koji postoje između Beograda i Prištine, dobro da se pregovarači viđaju češće, a ne samo na zvaničnim sastancima u Briselu. ’U tom smislu sam zvao gospođu Tahiri da dođe u Beograd, ali, pošto to ide sporo, odlučio sam da odem ja u Prištinu’, kazao je Stefanović. Ministar za KiM Goran Bogdanović ocenio je da je odlazak Stefanovića u Prištinu gest kojim Srbija pokazuje pragmatičnost i spremnost na kompromis, ali je ponovio da se kompromisi neće praviti u smislu odricanja od KiM. Spremnost da se sretnu sa Stefanovićem izrazili su gotovo svi šefovi političkih partija na Kosovu, osim lidera opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, koji tu posetu smatra ’provokacijom’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017