Vesti

Bez rezultata pretrage u Livoču. Počinje ispitivanje terena u Žilivodama

EULEKS-ovi eksperti iz Odeljenja za sudsku medicnu i ronioci Bezbednosnih snaga Kosova ispitivali su lokacije u jezeru Livoč u blizini Gnjilana, u potrazi za ostacima nestalih lica. Danas počinje pretraga lokacija u Žilivodama.

“Ovom prilikom nisu pronađeni nikakvi ostaci’, izjavio je Alan Robinson, ko-rukovodilac Odeljenja za sudsku medicinu, dodajući da će tim biti spreman da ode i ponovo ispita lokaciju “ukoliko bude imao bolje informacije’, navodi se u saopštenju EULEKS-a. Ova operacija bila je rezultat uspešne saradnje između EULEKS eksperata i Bezbednosnih snaga Kosova. “Mi smo veoma zahvalni BSK-u na posvećenosti i profesionalizmu, i radujemo se ponovnom zajedničkom radu u našim budućim operacijama’, izjavio je Robinson. Danas u selu Žilivoda u blizini Obilića, EULEKS-ovi eksperti Odeljenja za sudsku medicinu će, u saradnji sa BSK-om, ponovo sprovesti ispitivanje lokacije, koje je započeto krajem avgusta 2010. godine. Očekuje se da će iskopavanje trajati oko 4 meseca.    Od kada su se eksperti EULEKS-a pridružili Odeljnju za sudsku medicinu, decembra 2008. godine, odeljenje je sprovelo preko 270 operacija na terenu. Pronađeno je preko 135 nestalih lica.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017