Vesti

Nema nastave na Gori zbog Hodžindana

Škola u Restelici na Gori u kojoj se nastava izvodi i po planu i programu Vlade Kosova i Srbije, u odvojenim odeljenjima, danas nije radila zbog Hodžindana.

Goranski učenici Osnovne škole „22. decembar“ u Restelici danas nisu bili u mogućnosti da izvode nastavu jer ju je zaključao zamenik direktora škole koa koja radi po kosovskom sistemu obrazovanja. Misim Hodžaj, vršilac diznosti direktora škole koja nastavu izvodi po nastavnom planu Republike Srbije, u istoj zgradi,  u izjavi za Radio KIM je kazao da su učenici jutros naišli na zaključana vrata škole jer je, kako kaže, zbog Hodžindana škola bila zaključana. „Nastave danas nije bilo i morali smo da se vratimo kućama. Škola nije bila otvorena zbog nekakvog praznika koji se danas proslavlja. Mi nemamo ključ od škole, to je u vlasništvu zamenika direktora jer oni rade po kosovskom sistemu“, kazao je Hodžaj. Načelnik školske uprave Ministarstva prosvete Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici, Predrag Stojčetović, za KIM radio je kazao da danas nije obavešten o ovom problemu, ali je istakao da će se sutra sastati sa predstavnicima škola na Gori i da će se razgovarati o „tekućim problemima“.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017