Vesti

Parteš: Otvoren centar za izdavanje kosovskih dokumenata

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi i gradonačelnik opštine Parteš Nenad Cvetković otvorili su danas centar za izdavanje kosovskih pasoša i ličnih karata u ovoj opštini.

Tom prilikom ministar Redžepi je čestitao Cvetkoviću na uspehu koji je Opština Parteš postigla u dosadašnjem radu i najavio je dalju podršku Vlade Kosova novoformiranim opštinama. Gradonačelnik opštine Parteš, Nenad Cvetković, u izjavi za Laser Radio, istakao je da je poseta ministra Redžepija od izuzetnog značaja za ovu opštinu. „Ovom posetom je potvrđeno da Opština Parteš i njeni građani imaju podršku Vlade Kosova i nadam se da će tako biti i ubuduće. Pre dva meseca smo počeli da izdajemo izvode, od danas ćemo početi sa izdavanjem ličnih karata i pasoša, a to će građanima Parteša omogućiti da lakšim putem ostvare svoja prava, što do sada nije bio slučaj“, kazao je Cvetković. Bajram Redžepi je naglasio da je veoma važno da građani Kosova poseduju kosovsku dokumentaciju, koja se izdaje po standardu i kriterijumima EU. „Što se tiče lične dokumentacije i izvoda rođenih, rade se po kriterijumima EU, zbog toga je potrepno da sva dokumentacija bude veoma precizna. Sada UNMIK-ova dokumentacija nema neku vrednost jer je moguće da se, uz pomoć dva svedoka, građanin Makedonije predstavi kao građanin Kosova. U slučaju da nemate nikakvu stariju dokumentaciju, postoji komisija koji obilazi građane na licu mesta kako bi se uverila da su oni stvarno meštani Kosova“, kazao je Redžepi. Opština Parteš ima preko 5.000 stanovnika. Do sada je matična služba ove opštine koja funkcioniše u okviru kosovskog sistema izdala preko 700 izvoda rođenih, što je po rečima gradonačelnika zadovoljavajući uspeh matićne službe.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017