Vesti

B. Redžepi: Kosovo nije meta terorističkih napada

“Na Kosovu nema bojazni od odmazde terorista nakon ubistva Osame bin Ladena”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi prilikom posete Opštini Parteš.

Redžepi je naglasio da je ubistvo jednog od najvećih terorista dobra vest i da mu je, kako je rekao, kao i većini građana Kosova, drago zbog toga. On je istakao da, prema saznanjima kojim Ministarstvo raspolaže, Kosovo nije meta terorističkih napada. “Kosovo ne smatramo terenom na kome terorizam može da ima uticaja. Kosovska policija je odmah nakon što je saznala da je Bin Laden ubijen, pojačala nivo sigurnosti oko ambasade SAD-a, ostalih ambasada i objekata institucija Kosova’, kazao je Redžepi, a prenosi Klokot radio. Bajram Redžepi je danas boravio u opštini Parteš gde je zvanično otvoren centar za civilnu registraciju građana.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017