Vesti

Srbija će na Kosovu i Metohiju uložiti 450 miliona dinara

U investicije na Kosovu i Metohiji, infrastrukturu, kuće i stanove, Srbija će ove godine uložiti 450 miliona dinara, izjavio je danas ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

’U izgradnji je trenutno 38 stanova u Štrpcu, Kosovskoj Kamenici, Prilužju i Zvečanu. Ove godine imamo nameru da sagradimo 48 stanova i 45 kuća za interno raseljene osobe, povratnike i socijalne slučajeve, a za tekuću godinu planirano je da uložimo 450 miliona dinara’, rekao je Bogdanović ’Politici’. Prema njegovim rečima, obezbeđeno je i 2, 5 miliona evra iz IPA fondova EU za opremanje stanova i kuća, a biće nastavljena izgrađna puteva i ulice u urbanim sredinama. Ministar je podsetio da je prošle godine izgrađeno 120 stanova i 35 kuća i da će i ove godine veći deo novca biti uložen upravo južno od Ibra. U 2010. se gradilo, podsetio je Bogdanović u Novom Brdu, Vitini, Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici, Štrpcu, Osojanu, Goraždevcu, Klini, a Izgrađeno je i 12 stanova u Kosovskoj Kamenici za ljude u kolektivnom centru.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017