Vesti

Radio KIM podržao akciju “Pet minuta gromoglasne tišine”

Prekidom programa Radio KIM podržao akciju „Pet minuta gromoglasne tišine“, kojom Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije obeležavaju svetski dan slobode medija.

U pet minuta do 12 h Radio KIM je prekinuo program i na taj način pokazao solidarnost u borbi za slobodnije informisanje. Predrag Radonjić, urednik KIM radija, rekao je da se i ovaj radio, isključivanjem programa, pridružio ostalim elektronskim medijima zbog, kako je rekao, lošeg ekonomskog položaja novinara i pritisaka sa kojima su suočeni u svakodnevnom radu. „I Radio KIM se pridružio simboličnom protestu UNS-a, pošto i novinari ovog radija i druge kolege na Kosovu i Metohiji, kao i mediji u Srbiji, dele mnoge zajedničke probleme. Pored toga, rad novinara i medija na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji je izložen i specifičnim političkim i etničkim pritiscima o kojima je potrebno obavestiti i međunarodna profesionalna udruženja i javnost“, kazao je Radonjić.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017