Vesti

Moguće rešenje pojedinih pitanja u dijalogu

Naredna runda pregovora Beograda i Prištine, koja bi trebalo da se održi u maju u Briselu, mogla bi da rezultira okvirnim sporazumom o telekomunikacijama, energetici i slobodi kretanja, piše prištinski Ekspres.

List precizira da je evropski posrednik u pregovorima Robert Kuper autor rešenja problema o kojima su dve delegacije ranije razgovarale. Informaciju da će se u Briselu razgovarati o Kuperovom predlogu sporazuma potvrdila je i šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri. ’Očekujem da ćemo u četvrtoj rundi razgovora postići napredak i okvirni sporazum u oblasti telekomunikacija, energetike i slobode kretanja’, rekla je Tahiri za Ekspres. Ona je napomenula da će o okvirnom sporazumu, pre konačne odluke, morati da raspravlja i Vlada Kosova.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017