Vesti

R. Šalja: Nema demokratije bez slobode govora

Član Udruženja profesionalnih novinara Kosova, Ramize Šalja u izjavi za Radio KIM kazala je da se novinarska reč mora čuti jer je to odraz demokratskog društva.

Ona je kazala da se novinari na Kosovu moraju boriti za svoja prava, jer ako nema slobodnih medija, kako kaže, nema ni demokratije na Kosovu. Član Udruženja profesionalnih novinara Kosova, Ramize Šalja, ipak smatra da prema istraživanju ovog udruženja ne postoji veliko nezadovoljstvo među medijskim radnicima. „Opšte stanje slobode izražavanja na Kosovu nije tako loše ako se uzme u obzir naše istraživanje, gde je većina ispitanika orgovorila da njihovi izveštaji nikada nisu zabranjeni. Zabrinjavajuća je međutim činjenica da je 70 novinara od 1000 anketiranih odgovorilo da na Kosovu vlada sloboda izražavanja“, istakla je Šalja. Ona je dodala da su problemi i u albanskim medijima na Kosovu različiti i da se ovo udruženje trudi da pomogne u rešavanju istih kroz sastanke, forume i inicijative.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017