Vesti

G. Bogdanović: Više pragmatičnosti u pregovorima sa Prištinom

Ministar za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanović, izjavio je da je u pregovorima sa Prištinom potrebno više pragmatičnosti radi rešavanja konkretnih pitanja, ali da dogovore opterećuje to što se ’sve teme, u krajnjoj liniji, tiču statusa Kosova’.

’Ove tri runde razgovora Beograda i Prištine pokazale su da je kompromis moguć, iako su teme o kojima se razgovara jako osetljive i teške’, rekao je Bogdanović u intervjuu agenciji Beta i ukazao da je ta specifičnost tema jedan od razloga zašto je ’iluzorno očekivati da se konkretni rezultati dijaloga vide odmah’. Bogdanović je ukazao da je za postizanje kompromisa potrebno više pragmatičnosti i konstruktivnosti. ’Možda je jedina zamerka u svemu tome da smo otvorili mnogo tema, (struja, telekomunikacije, sloboda kretanja, matične knjige, katastar, lična dokumenta, registarske tablice, carinski pečat... ) a da nijednu nismo priveli kraju, ali, mislim da ćemo uskoro početi da dolazimo do rezultata. Dugo smo imali dijametralno suprotne stavove i nije bilo ni pomisli da je kompromis moguć, ali su ove tri runde pokazale da se on može postići’, rekao je ministar.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017