Vesti

Kosovska policija privela pa oslobodila direktora Televizije Puls

Kosovska policija privela je direktora TV Puls iz Šilova, Nenada Milenkovića nakon verbalne rasprave sa policijskom patrolom. Milenković tvrdi da je priveden zato što im je ukazao da i oni kao i svi ostali učesnici moraju poštovati zakon o saobraćaju.

Opisujući jučerašnji događaj, Milenković je u izjavi KIM radiju rekao da je do incidenta došlo nakon što mu je patrola KPS-a izrekla kaznu zbog vožnje dvogodišnjeg deteta na prednjem sedištu auta. Međutim, kako Mienković kaže, jedan od policajaca počeo je bahato da se ponaša i pokušao je da mu oduzme telefon. “S pravom mi je napisao kaznu. Nemam ništa protiv toga, ali kad sam ja njemu rekao da je policijsko vozilo neispravano i da je zakon za sve isti, a da on kao pripadnik policije mora da bude primer svim ostalim učesnicima, počeo je bahato da se ponaša. Pokušao je nasilno da mi oduzme telefon, a onda sam uslikao njegov automobil na kome nije radilo jedno svetlo, nakon čega me je priveo’, kazao je Milenković KIM radiju. On ističe da mu je policajac na putu do policijske stanice pretio. “Kada smo stigli u policijsku stanicu njegov šef mu je rekao da ja imam pravo da ga slikam i da je on kriv što je neispravan u saobraćaju. On je nakon toga počeo da menja raspoloženje i priču, a nakon 45 minuta su me pustili i na tome se završilo. Najviše me je pogodilo to što su me priveli u prisustvu porodice’, kazao je Milenković. On dodaje da ovo nije prvi put da dolazi do nesporazuma sa KPS policijom, kaže da su ga prvo maltretirali zbog oznake “SRB’ koju ima na automobilu i navodi da će podići tužbu protiv pipadnika KPS-a, koju će predati EULEKS-u. Portparol KPS policije u Gnjilanu, Ismet Hašani, nije bio u mogućnosti da KIM radiju kaže nešto više o ovom slučaju i najavio da će više informacija imati sutra.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017