Vesti

B. Stefanović: Bez ugovora sa Prištinom

Borislav Stefanović ocenio je da je Beograd u dijalogu sa Prištinom pokazao da je za svaku od tema pripremio nekoliko rešanja, koja su fleksibilna, kreativna, u skladu sa evropskim principima, ali je naglasio da se nikakvi ugovori ili sporazumi neće potpisivati.

Između Beograda i Prištine neće biti nikakvih ugovora, niti potpisanih sporazuma, već ćemo stvari koje dogovorimo odmah implementirati odgovarajućim odlukama dve vlade, tako da se pregovori i dalje odvijaju, istakao je Stefanović u intervjuu za Radio Slobodna Evropa. “Do kraja godine možemo uspešno rešiti neka od otvorenih pitanja koja smo počeli do sada. Siguran sam da proces evropskih integracija nije direktno povezan sa procesom dijaloga sa Prištinom, samim tim što smo svesni da što budemo uspešniji u ovom procesu to će biti dobro, pre svega za nas i naše građane’, rekao je Stefanović. ’U svim ovim temama smo postigli određeni napredak, kod nekih izrazit, kod nekih minimalan, ali ono što je važno je da se kaže da ovaj proces ima svoju dinamiku, da je ona pozitivna, da se krećemo ka novim i kreativnim rešenjima koja će omogućiti ljudima normalan život u skladu sa evropskim principima i evropskim integracijama’, rekao je Stefanović. Stefanović je predočio da je Beograd spreman da razgovara o severu Kosova, ali ’kao jednoj jedinstvenoj temi’. “Nismo spremni da pravimo parcijalna rešenja za sud u Kosovskoj Mitrovici i pitanje naplate takozvanih carina na severu Kosova. Ono što smo spremni je da rešimo na jedinstveni, generičan, način pitanje severa Kosova, naveo je on i istakao da za sada ne postoji spremnost prištinske strane da o tome priča’, istakao je Stefanović, prenosi FoNet.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017