Vesti

Akcija čišćenja u Sušici

Omladinska organizacija “Vukovi“ iz Sušice, nadomak Gračanice, sprovela je akciju čišćenja svog kraja i time skrenula pažnju na značaj očuvanja životne sredine i podstakla ostale građane za sprovođenje sličnih akcija u mestima gde žive.

Akcija čišćenja u kojoj su naviše učestvovali mališani, organizovana je povodom „Prvog maja“. Cilj akcije je da se ova slika prenose zbog značaja očuvanja svoje sredine ali je i poziv ostalim meštanima da se uključe. „Cilj  je probuditi svest kod mladih za očuvanjem životne sredine, kod kojih će se ona poštovati i ceniti, a ne uništavati. Ovakva okupljanja su od velikog značaja kako za svoje mesto, ali tako i za njih same. Naša omladina danas dosta vremena provodi uz kompjuter, a sve manje igrajući se u prirodi“, rekao je zamenik predsednika naselja Sušica Zoran Damjanović. Uklanjanje krupnog otpada i divljeg rastinja počelo je od Doma kulture, u čijem kompleksu se nalazi park i zgrada ambulante. Ceo projekat je finansijski pomogla opština Gračanica, koja je obezbedila kamion za odnošenje smeća i kosilicu za travu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017