Vesti

Na Kosovu 22.000 nezaposlenih

Na evidenciji službe za zapošljavanje na Kosovu i Metohiji nalazi se 22 hiljade nezaposlenih lica, izjavila je direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Danijela Vujičić.

Vujičić je u izjavi Tanjugu rekla da na severu Kosova posao čeka 6. 719 osoba od kojih su više od polovine žene. Jedan od osnovnih razloga velike nezaposlenosti na Kosovu i Metohiji je, prema njenoj oceni, slaba proizvodnj. ’Jedino mala i srednja preduzeća mogu da naprave pomak kada je pitanju otvaranje novih radnih mesta. ’Vujičićeva je dodala da Nacionalna služba za zapošljavanje različitim merama nudi neku vrstu posla onima koji ga nemaju i da je u odnosu na 2010. godinu u pokrajini broj nezaposlenih na njihovoj evidenciji smanjen za oko 1.000 osoba.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017