Vesti

Četiri prve nagrade za KUD “Kopaonik” iz Leposavića

Kulturno umetničko društvo “Kopaonik” iz Leposavića pobednik je druge večeri na Jaseničkom prelu u Smederevskoj Palanci.

KUD “Kopaonik’ je druge večeri festivala pokupilo sve prve nagrade. Dobitnici su prve nagrade za koreografiju, za najboljeg vokalnog solistu, za najuspešniji orkestar i za ukupno predstavljanje. Po mišljenju publike u Smederevskoj Palanci i poznavalaca izvorne pesme i igre, ovo kulturno-umetničko društvo je ostavilo najbolji utisak i ima velike izglede za visok plasman na završnoj večeri festivala. Kulturno-umetničko društvo “Kopaonik’ iz Leposavića koje vodi Đorđe Lakušić osnovano je 1998. godine i postiže zapažene rezultate na očuvanju srpske kulturne i folklorne baštine Kosova i Metohije. Pored folklorne sekcije koja radi sa više uzrasta u Leposaviću i okolnim selima, pevačke i instrumentalne sekcije, ovo kulturno-umetničko društvo je prepoznatljivo i po sopstvenoj radionici za izradu narodne nošnje. Tradicionalni festival folklora Srbije “Jaseničko prelo’ traje tri dana, a organizuje ga Kulturno-umetničko društvo “Goša’ iz Smederevske Palanke.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017