Vesti

Konsultativnom veću za zajednice odobren budžet

Konsultativnom veću za zajednice na Kosovu po prvi put odobrena finansijska sredstva. Budžet za 2011. godinu iznosi 78.000 evra.

Sednica Konsultativnog veća za zajednice održana je u petak, a u veće je tada primljeno još pet novih članova, kazao je za KIM radio Petar Miletić koji je i predsedavao sednicom. “Konsultativno veće za zajednice je po prvi put ove godine dobilo budžet. Radi se o 78.000 evra. To je mali budžet i sa njim se ne može uraditi mnogo, deo tog novca će biti potrošen za održavanje različitih seminara za zajednice, a deo za plate članova. Pored toga dobili smo još pet novih članova iz redova poslanika, a ima i predstavnika nevladinih organizacija’, kazao je Miletić.  Na sednici veća bilo je reči i o problemima nekih zajednica u obrazovanju. Savet je odobrio preporuke Radne grupe za obrazovanje koje su upućene Vladi Kosova i drugim obrazovnim ustanovama kako bi se rešili postojeći problemi u obrazovanju zajednica koje su prihvatile kosovski sistem obrazovanja.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017