Vesti

Pojednostavljena procedura na graničnom prelazu Kosova i Albanije

Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Albanije Bajram Redžepi i Bujar Nishani potpisali su sporazum o obavljanju zajedničkih aktivnosti u kontrolisanju graničnih prelaza, koji će građanima Kosova i Albanije omogućiti lakši prelaz graničnog prelaza.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju navedeno je da je cilj potpisanog sporazuma da se građanima koji sa Kosova putuju u Albaniju i obrnuto, olakša granična kontrola. Umesto dosadašnja tri kontrolna punkta putnici će biti kontrolisani samo na jednom.   Ministar unutrašnjih poslova Albanije je kazao da će ovo uticati na češće kratanje građana. ’Ovo je prvi korak, bez kontrole na graničnim prelazima nastojaćemo da našim građanima omogućimo lakše kretanje. Usvojićemo praksu koju imaju zemlje članice Šengenskog sporazuma’, kazao je Nishani. Redžepi je istakao da je potpisani sporazum od velike važnosti za turističku sezonu, koja je već počela. U saopštenju se dodaje da su Redžepi i Nishani ocenili da je saradnja Albanije i Kosova u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i ilegalne trgovine ljudima, veoma dobra.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017