Vesti

Prekovce: Stigao drugi konvoj ’Hrane za enklave’

Drugi konvoj za dva meseca, sa preko 27 tona humanitrne pomoći narodnim kuhinjama na Kosovu, u organizaciji Fonda B92 stigao je u selo Prekovce kod Novog Brda.

Pomoć za najugroženije na Kosovu pružile su poznate kompanije i uspešni privrednici iz Srbije. Hrana koja je dopremljena u centralni magacin narodnih kuhinja u selu Prekovce dovoljna je za narednih šest meseci. Drugi konvoj pomoći je, prema rečima predsednice organizacije ’Majka devet Jugovića’ Svetalane Stević, pokazatelj da je veliko interesovanje kompanija i privrednika u Srbiji da pomognu gladne na Kosovu. ’Najveće zasluge za to pripadaju Fondu B92, u čijoj organizaciji smo u martu za potrebe narodne kuhinje dobili 90 tona namirnica’, kazala je Stević. Organizacija ’Majka devet Jugovića’ do sada je otvorila šest narodnih kuhinja na Kosovu. U njima se svakodnevno obezbeđuju obroci za 1. 830 najsiromašnijih, među kojima je i osamdesetoro dece. Stevićeva je navela da 6 narodnih kuhinja na Kosovu nije dovoljno i da u Štrpcu postoji priličan broj socijalno ugroženih kojima je potrebna pomoć.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017