Vesti

Z. Stević: Uskoro rešenje problema uzurpiranih kuća u Badovcu

“Problem uzurpacije kuća u Novom Badovcu nadomak Gračanice će uskoro biti rešen i biće određeni kriterijumi za dobijanje tih stambenih jedinica”, izjavio za KIM radio Zvonimir Stević.

Državni sekretar u Ministarastvu za KiM Zvonimir Stević kazao je da je pokrenut upravni spor za nasilno useljenje, a Skupština grada Prištine sa sedištem u Gračanici, je formirala komisiju u skladu sa Zakonom o stambenim odnosima koja će uraditi pravilnik i kriterijume za raspodelu stambenih jedinica. “U vezi stambenih jedinica u toku su dva paralelna postupka, upravni postupak za nasilno useljenje u kuće i drugi, postupak sačinjavanja pravilnika koji će sadržati način na koji zainteresovani mogu da konkurušu. Na nivou Skupštine grada formirana je komisija koja će uraditi pravilnik sa kriterijumima za raspodelu ovih stambenih jedinica, a biće raspisan i konkurs. Pravilnik će sadržati način na koji zainteresovani mogu da konkurušu“, kazao je Stević. Stević napominje da se sve radi u skladu sa Zakonom. Prema njegovim rečima, ljudima koji su nasilno ušli u kuće u Novom Badovcu komisija će najpre uručiti prvostepena rešenja o oslobađanju kuća, a nakon toga, ukoliko ne dođe do oslobađanja objekata vodiće se i dalja procedura. Konačnu reć daće drugostepena komisija koja će biti formirana. Pored kuća u Novom Badovcu, uzurpirano je i nekoliko stanova u stambenoj zgradi u naselju Padalište. Izgradnju stambene zgrade u Padalištu i 74 kuće u Novom Badavcu finansiralo je Ministarstvo za infrastrukturu Vlade Srbije.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017