Vesti

Nastavak radova na putnoj infrastrukturi

Opština Gračanica nastavlja sa implementiranjem projekta putne infrastrukture. Trenutno se radi na deonici puta Laplje Selo – Donja Gušterica u dužini od oko 6. 500 metara.

Radovi na uređenju putnog pravca Laplje Selo – Donja Gušterica započeti su krajem prošle godine, ali zbog niskih temperatura izvođači su obustavili radove na određeno vreme. Celom deonicom puta u dužini od oko 6. 5 kilomatara, od Lapljeg Sela do crkve cara Lazara u Donjoj Gušterici, uklonjen je stari asfaltni sloj, zatim je rađeno na posipanju i poravnavanju tla, nakon čega će uslediti asfaltiranje puta. Ovaj put je veoma prometan za saobraćaj, povezuje nekoliko naselja opštine Gračanica, prolazi kroz Laplje Selo, Livađe, Donje i Gornje Gušterice i zato je bilo neophodno uraditi kompletnu rekonstrukciju.    “Prema projektnom zadatku na uređenju puta Laplje – Selo Donja Gušterica, nakon urađenih svih pripremnih radova, izvođači trenutno rade na postavljanju ivičnjaka u naselju Livađe kako bi se uradio kanal za odvod atmosferskih voda’, saopštio je projekt menadžer Siniša Šubarić. Na pojedinim delovima puta, tamo gde je to bilo neophodno, prema rečima Šubarića, urađeno je proširenje puta u dužini od 3 metra, tako da će ukupna širina puta biti oko 7 metara. Završetak radova na uređenju i asfaltiranju ovog putnog pravca očekuje se najkasnije do 22. maja.  Trenutno se saobraćaj odvija nesmetano, a kada uslede završni radovi na asfaltiranju puta, kako saopštava projekt menadžer, ova deonica će nekoliko dana biti zatvorena za saobraćaj.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017