Vesti

Bogdanović: Prioritet u pregovorima-rešavanje životnih problema

“Vlada Srbije nije menjala strategiju za razgovore s PriÅ¡tinom i prioritet pregovora i dalje je reÅ¡avanje životnih problema kosovskih Srba”, kaže ministar za KiM Goran Bogdanović koji se nada da će rezultatom pregovora biti zadovoljne obe strane.

Bogdanović je rekao da Srbija želi najpre da reši životne probleme Srba, a da tek u nekoj budućoj fazi razgovara o statusu. ’Mi želimo da, pre svega, rešimo životne probleme Srba i da u nekoj budućoj fazi razgovaramo o statusu Kosova. Poznato je da za nas status Kosova nije završen. Niti smo menjali stratregiju niti mislimo da menjamo’, izjavio je ministar za Kosovo i Metohiju. ’Mi mislimo da ovo kako se odvija u Briselu daje nadu da se iznađe rešenje, koje može da zadovolji i jednu i drugu stranu. To je naš cilj i mi tom cilju težimo’, dodao je on.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018