Vesti

Tadić i Stefanović o dijalogu sa Prištinom

Šef srpskog pregovaračkog tima u dijalogu sa PriÅ¡tinom Borislav Stefanović razgovarao je s predsednikom Srbije Borisom Tadićem o daljim koracima u razgovorima sa PriÅ¡tinom.

Sastanak, kome su sinoć prisustvovali i ministri za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i spoljnih poslova Vuk Jeremić, kao i zamenik šefa pregovaračkog tima Vlada Jovičić, održan je u zgradi Predsedništva dok je u Pionirskom parku na Andrićevom vencu bio u toku performans naprednjaka. Stefanović je rekao Tanjugu da je sastanak, na kome su detaljno razgovarali o budućim koracima tokom pregovaračkih procesa, odnosno kako će se reagovati na buduće poteze tokom dijaloga od strane svih koji su u njega uključeni, trajao dva sata u normalnoj i radnoj atmosferi. ’Ne bih iznosio detalje, ali smo vrlo detaljno razradili scenaria za naš budući nastup i različite predloge’, rekao je Stefanović. On je istakao da je predsednika Tadića detaljno informisao o trećoj rundi pregovora sa Prištinom.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018