Vesti

U Kosovskoj Mitrovici obeležen jubilej Narodne tehnike

Svečanom akademijom u Kosovskoj Mitrovici juče je, povodom Dana narodne tehnike, obeležena 65. godišnjica osnivanja i 35. godišnjica neprekidnog rada ove organizacije.

Predsednik ove oganizacije Radenko Nedeljković je naglasio da Narodna tehnika Kosovske Mitrovice od svog osnivanja radi na razvijanju i unapređivanju proizvodno-tehničkog stvaralaštva i kulture rada, a takođe je i inicijator proizvodno-radnih takmičenja neposrednih proizvođača. Nedeljković ističe da je u organizaciji Narodne tehnike preko 5.000 građana regiona Kosovske Mitrovice završilo razne stručne kurseve. ’Obeležavajući ovaj jubilej želimo da naglasimo da nas dosadašnji rezultati tokom svih ovih godina obavezuju da i dalje prednjačimo u širenju, razvoju i unapređenju tehničke kulture’, naglasio je Nedeljković. Zaslužni pojedinci, institucije i ustanove nagrađeni su priznanjima Narodne tehnike za doprinos u razvoju i promovisanju tehničke kulture. Plakete i povelje uručene su, između ostalih, predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici i Narodne tehnike Priština izmeštene u Gračanicu. Takođe, i direktoru Centra za vazduhoplovno modelarstvo Beograd Draganu Ignjatoviću, predsedniku Vazduhoplovnog saveza Srbije Labudu Bulatoviću, generalnom sekretaru Vazduhoplovnog saveza Beograda Rudiju Hodžiću, kao i učenicima osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018