Vesti

S. Ferati: Jahjagin izbor će uticati na stabilizaciju institucija

Sadri Ferati, poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK), jedne od tri partije koje su predložile Atifete Jahjagu za predsednicu Kosova, smatra da će ona ispuniti očekivanja i da će Kosovo voditi na dobar način.

Ferati je u izjavi za KIM radio kazao da će izbor Atifete Jahjage za rezultat imati stabilizaciju kosovskih institucija. “Mislim da će ona na najbolji način da odigra svoju ulogu. Predsednik ima ingerencije u tri vrlo važne oblasti, ona će to dobro voditi i njen izbor će vrlo brzo da rezultira stabilizaciju institucija’, kazao je Ferati. Prema njegovim rečima, nepostojanje političkog iskustva kod Jahjage neće uticati na voÄ‘enje države. “VoÄ‘enje države nije samo njena uloga, ipak se radi o instituciji, ali ona će svojim dosadaÅ¡njim iskustvom, svakako doprineti na najbolji način. Znamo da ima dobro iskustvo u otganizaciji, u poÅ¡tovanju zakona, u podizanju samih institucija i to će sigurno dobro iskoristiti, a može sagledati i u obzir uzeti i iskustva prethodnih predsednika’, kazao je Ferati.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018