Vesti

Skupština večeras bira predsednika Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači najavio je da će u 18 sati biti održana vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj će biti izabran novi kosovski predsednik, potvrdio je KIM radiju potpredsednik Skupštine, Petar Miletić.

Posle sednice poslaničkog kluba vladajuće DPK, šef kluba Adem Grabovci rekao je da su prikupljeni potrebni potpisi za održavanje vanredne sednice. Grabovci je ponovio da će zamenica generalnog direktora policije Kosova, Atifete Jahjaga, biti kandidat za predsednika Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za novo Kosovo. Prema njegovim rečima, Jahjaga će imati protivkandidata kako bi se ispunili svi ustavni preduslovi za njen izbor, ali nije naveo o kome je reč. Da bi se održala vanredna sednica Skupštine Kosova potrebno je najmanje 40 poslaničkih potpisa, što su podnosioci inicijative obezbedili.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018