Vesti

E. Biler: Bondstil neće biti zatvoren u bliskoj budućnosti

Američki vojni kamp ’Bondstil’ na Kosovu neće biti zatvoren dok operacije međunarodnih snaga ne budu privedene kraju, rekao komandat KFOR-a Erhard Biler. To znači da kamp neće biti zatvoren u bliskoj budućnosti, kaže Biler.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora u Prištini Kristofera Dela o zatvaranju te vojne baze, Biler je rekao da je ambasador Del želeo da kaže da je kamp ’Bondstil’ dizajniran kako bi služio vojnicima KFOR-a, a ne za druge ciljeve. ’Kada se u jednom trenutku bude smanjio broj naših snaga, kada se operacije budu privele kraju, naravno da će i kamp biti zatvoren’, rekao je Biler prištinskoj TV 21. Prema rečima Bilera, KFOR će još koristiti ovaj kamp kod Uroševca, što znači da u bliskoj budućnosti on neće biti zatvoren, preneo je RTS. Američki ambasador je nedavno izjavio da je kamp ’Bondstil’ veoma veliki trošak i da Amerikanci sigurno ne žele da je zadrže duže nego što je neophodno za podršku njihovom prisustvu.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018