Vesti

B. Pacoli: Želim mesto predsednika Kosova

Predsednik Alijanse novo Kosovo, Bedžet Pacoli, izjavio je da je uslovio učesće u novoj vladajućoj koaliciji dobijanjem mesta predsednika Kosova.

’To sam jasno rekao i Hašimu Tačiju tokom telefonskih razgovora koje sam imao poslednjih dana. Pod tim uslovima ću sesti da razgovaram sa Tačijem’, rekao je Pacoli. Prema njegovim rečima, ukoliko ne dobije mesto predsednika Kosova, njegova stranka ostaće u opoziciji. ’Ako uđemo u koaliciju, mi ulazimo da doprinesemo Kosovu i narodu. Ja znam da je mesto predsednika Kosova funkcija gde ja mogu da dam svoj doprinos. Za to nema nikakve sumnje. Ne bih prihvatio nijednu drugu funkciju gde ja ne bih mogao dati doprinos’, kazao je lider ANK. Prema izjavama najbližih saradnika Pacolija, ukoliko ANK uđe u koaliciju za koju se očekuje da će je predvoditi Demokratska partija Kosova Hašima Tačija, tražiće i tri ministarska mesta.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018