Vesti

Godišnjica opštine Ranilug

Decentralizovana Opština Ranilug obeležava prvu godišnjicu od osnivanja. Rukovodstvo lokalne samouprave proteklu godinu ocenjuje kao veoma uspešnu.

Prema rečima gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić napominje da je opština na dobrom putu da ostvari zacrtane ciljeve: uređenje infrastrukture, poboljšanje uslova života, smanjenje nezaposlenosti i približavanje opštinske administracije građanima. Prvu godišnjicu rada opštine, Mikić ocenjuje kao veoma uspešnu i poručuje da će se sa ulaganjema nastaviti i u narednom periodu. „Obećavam da će i naredna godina biti još uspešnija. Kada smo krenuli sa radom znali smo u šta se upuštamo, znali smo da je ovo veliki izazov.   Imali smo mnogo problema, mnogo prepreka u radu ali smo se spremno suočili sa njima, što se i vidi na terenu“, kazao je gradonačelnik Raniluga. Prva godišnjica decentralizovane opštine Ranilug svečano je obeležena sinoć sa radnicima, odbornicima i partnerima opštine. svečanosti su prisustvovali i mnogi predstavnici međunarodnih organizacija, kao i pojedini gradonačelnici decentralizovanih opština. Skupština opštine Ranilug je konstituisana 5. januara 2010. godine, nakon lokalnih izbora, na kojma je većinom glasova pobedila Građanska inicijativa za opštinu Ranilug.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017