Vesti

Srbi u seču badnjaka uz obezbeđivanje KPS-a

Srbi sa centralnog Kosova će sutra na Badnji dan organizovano i uz obezbeđivanje Kosovske policijske službe (KPS) ići u seču badnjaka.

Meštani Gračanice i okolnih mesta će i ove godine badnjake seći sa desne i leve strane magistralnog puta Priština - Gnjilane od početka Gračaničkog jezera do Androvačkog mosta. U izjavi za KIM radio, zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju je rekao da nisu primili nijedan zahtev za pratnju i obezbeđivanje sutrašnje seče badnjaka ali da će ipak biti pojačano prisustvo policije. “Mi smo se pripremili kao i ranijih godina, od ranih jutarnjih časova i tokom dana bićemo raspoređeni na određenim tačkama od Gračaničkog jezera pa do manastira u Gračanici, kako bi regulisali saobraćaj i očuvali javni red i mir’, kazao je on. SPC i vernici slave sutra Badnji dan, pripremajući se za najradosniji srpski praznik Božić - rođenje Isusa Hrista. Obeležavanje badnjeg dana i večeri, koji najavljuju Božić, na Kosovu i Metohiji biće održana u hramu Svetog mučenika Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici. Praznična večernja služba počeće u 16 sati nakon čega će biti zapaljen badnjak. Badnji dan biće obeležen i u ostalim delovima Kosova i Metohije osvećenjem i paljenjem badnjaka.

Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
  • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017