Vesti

O. Ivanović: Priština centar organizovanog kriminala

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, izjavio je da je Priština centar organizovanog kriminala i korupcije, i da EULEKS treba na to da obrati pažnju.

Ivanović je u izjavi Tanjugu naglasio da formiranje specijalne EULEKS-ove jedinice zadužene za borbu protiv organizovanog kriminala na severu Kosova može da bude stvar taktike, ali da je svako potenciranje severa Pokrajine kao problema u suštini zamagljivanje stvarnih problema i situacije. Ivanović ne spori da postoje kriminalci na severu Kosova ali da je to mnogo manji problem od onog koji postoji u Prištini. “Recept za uspešnost svih policija na svetu pa i EULEKS-a je u tome da ima dobru saradnju sa lokalnim stanovništvom. Bojim se da upravo isticanjem severa kao jedinog problema u navodnicima neće popraviti poziciju misije EU u srpskom stanovništvu’, rekao je Ivanović. On je istakao da je veoma važno da lokalno stanovništvo pokrene inicijative i da svako iniciranje sa strane može da izazove samo kontraefekat kod Srba koji takve poteze mogu protumačiti kao akciju usmerenu protiv njih. Ivanović je kazao da će EULEKS imati saradnju srpskih vlasti s obzirom na potpisan protokol između srpske policije i EULEKS-a, napomenuvši da bi ta saradnja morala da bude produbljena.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017