Vesti

V. Vukčević: Istraga nije došla do Tačija

Tužilac za ratne zločine, Vladimir Vukčević, istakao je da postoji bojazan da politički pritisci mogu da ugroze istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Vukčević je naveo da je tužilaštvo u svojoj istrazi došlo do imena haškog optuženika Ramuša Haradinaja, ali ne i do imena kosovskog premijera Hašima Tačija. Vukčević je u intervjuu za B92 rekao da srpsko tužilaštvo u svojoj istrazi o trgovini organima na Kosovu nije došlo do imena kosovskog premijera Hašima Tačija, čije se ime pojavilo u izveštaju izvestioca Saveta Evrope (SE) Dika Martija. ’Mi smo u istrazi došli do Ramuša Haradinaja, ali smo znali da iznad njega postoji neko, ali nismo znali ko je. Na osnovu  naše istrage, postoje dokazi da je Haradinaj umešan, a što se tiče Hašima Tačija, to će dokazivati Dik Marti’, rekao je Vukčević. “Istraga nema mnogo šansi da postigne uspeh bez regionalne saradnje’, ocenio je Vukčević i naglasio da treba sačekati 29. januar i donošenje rezolucije SE. Vukčević je dodao da je potrebna saradnja i tužilaštva u Tirani i EULEKS-a.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017