Vesti

Država Katar priznala nezavisnost Kosova

Arapska država Katar priznala je nezavisnost Kosova. Jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova su do sada priznale 73 države, od toga osam prošle godine.

Odlazeća zamenica ministra spoljnih poslova Kosova, Vljora Čitaku, izjavila je da su akreditivi o službenom priznavanju predati kosovskoj ambasadi u Njujorku, prenosi Tanjug pisanje prištinskih medija. Priznanje od Katara je došlo u vreme kada je u Prištini izražena bojazan da će izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima uticati na daji tok priznanja Kosova. Tuvalu je bila poslednja država koja je u novembru 2010. godine priznala nezavisnot Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017